Kako zaštititi sebe od prehlade i gripe u vrijeme virusa Covid-19

admin
2 Min Read

Kako bismo se zaštitili od prehlade i gripe u vrijeme virusa Covid-19, potrebno je poduzeti nekoliko koraka. Prvo, bitno je održati dobru higijenu. Redovno pranje ruku i dezinfekcija površina za koje se sumnja da su zaražene virusom je ključno za zaštitu od prehlade i gripe. Također, potrebno je održavati distancu od drugih osoba, naročito ako se sumnja da su zaražene.

Drugo, preporučuje se da se osobe prehlade i gripe što prije liječe. To znači da se trebaju uzeti lijekovi protiv prehlade i gripe kako bi se spriječio njihov širenje. Također, ako se pojave simptomi prehlade ili gripe, treba se odmah obratiti liječniku.

Treće, potrebno je održavati dobru imunološku obranu. To znači da se treba jesti zdravo i puno se kretati. Također, preporučuje se uzimanje vitamina C i D kako bi se poboljšala imunološka obrana.

Konačno, ako ste već zaraženi virusom Covid-19, potrebno je odmah se izolirati. To znači da se treba pridržavati mjera izolacije i ograničiti kontakt s drugim osobama. Također, treba se pridržavati svih preporuka liječnika i obavljati testove kako bi se utvrdilo da li ste zaraženi.

Kroz primjenu ovih koraka, možete se zaštititi od prehlade i gripe u vrijeme virusa Covid-19. Obavezno se pridržavajte preporuka liječnika i zdravstvenih vlasti kako biste bili sigurni da ste zaštićeni.

Share this Article
Leave a comment