Kako uživati u najboljem masažnom iskustvu – 10 savjeta za profesionalce.

admin
2 Min Read

Masaža je jedan od najboljih načina da se opustite i uživate u trenutku. Ali ako želite da doživite najbolje masažno iskustvo, postoje neke stvari koje treba uzeti u obzir. U nastavku ćemo vam dati 10 savjeta za profesionalce kako da uživate u najboljem masažnom iskustvu.

1. Odaberite najboljeg terapeuta – Tražite preporuke od prijatelja ili obratite pažnju na preglede na internetu. Pronađite terapeuta koji je najbolje ocijenjen i koji odgovara vašim potrebama.

2. Pripremite se za masažu – Prije masaže, dobro se pripremite. Operite se, obucite udobnu odjeću i popijte čašu vode.

3. Razmislite o cilju masaže – Razmislite o tome šta želite postići od masaže. To će vam pomoći da odaberete najbolju vrstu masaže za vas.

4. Budite otvoreni za iskustvo – Budite otvoreni za iskustvo i ne očekujte da će masaža biti savršena.

5. Budite iskreni – Budite iskreni sa svojim terapeutom o svojim očekivanjima i o onome što želite da postignete od masaže.

6. Nemojte biti preosjetljivi – Nemojte biti preosjetljivi na dodir. Uživajte u masaži i ne brinite o tome da li je dovoljno jako ili ne.

7. Nemojte biti prebrzi – Nemojte biti prebrzi sa masažom. Masaža treba da traje najmanje 30 minuta da bi vam dala maksimalne rezultate.

8. Ostanite opušteni – Nemojte se začuditi ili se uspaničiti ako se osjećate neprijatno. Ostanite opušteni i uživajte u masaži.

9. Nemojte zaboraviti da dišete – Nemojte zaboraviti da dišete. To će vam pomoći da se opustite i osjetite najbolje od masaže.

10. Ostanite hidrirani – Nakon masaže, pijte puno vode da biste se hidrirali. To će vam pomoći da se opustite i osjetite najbolje od masaže.

Ako se pridržavate ovih savjeta, možete biti sigurni da ćete uživati u najboljem masažnom iskustvu. Uživajte!

Share this Article
Leave a comment