Kako prepoznati znakove bolesti srca i kako ih spriječiti

admin
1 Min Read

Kako prepoznati znakove bolesti srca i kako ih spriječiti

Bolesti srca su vodeći uzrok smrti u Sjedinjenim Američkim Državama, pa je važno znati prepoznati znakove bolesti srca i naučiti kako ih spriječiti.

Bolesti srca obično imaju neke simptome, kao što su ubrzano ili nepravilno otkucaja srca, gušenje, bol u prsima, slabost, vrtoglavica, bljedilo i gubitak snage. Ako se ti simptomi pojave, trebali biste odmah potražiti liječničku pomoć.

Kako bi se spriječila bolest srca, važno je slijediti zdravu prehranu, redovito vježbati, održavati zdravu težinu, izbjegavati pušenje i kontrolirati razinu kolesterola i krvnog tlaka. Također, trebali biste se pridržavati preporučenog rasporeda pregleda i koristiti lijekove prema preporuci liječnika.

Ako imate obiteljsku anamnezu bolesti srca, trebali biste se posavjetovati sa svojim liječnikom o preventivnim mjerama koje je potrebno poduzeti. Možda će vam biti potrebno redovito pratiti razinu kolesterola ili krvnog tlaka, ili ćete možda trebati lijekove za snižavanje razine kolesterola.

Konačno, važno je da se pridržavate preporučene prehrane, vježbanja i liječenja kako biste se zaštitili od bolesti srca. Ako imate bilo kakve sumnje ili simptome bolesti srca, odmah se obratite svom liječniku.

Share this Article
Leave a comment