Kako da se motivirate za trening

admin
4 Min Read

Jedan od najboljih načina kako možete pratiti vlastiti napredak su “prije” i “poslije” fotografije. Isto tako, sliku “prije” možete iskoristiti da vas motivira da odete na trening. No to možete biti i fotografija vas u vašem najboljem izdanju, ili fotografija po završetku utrke ili natjecanja.

Postavite ju na mjesto gdje znate da ćete ju često vidjeti kako biste imali stalan podsjetnik zbog čega odlazite na treninge.

Stupnjevi tjelesne aktivnosti
Više opcija možete učiniti trening privlačnijim i u danima kada vam razina motivacije padne jako nisko varijanta laganog treninga možda će biti motivirajuća nego pomisao da morate odraditi jako naporan trening nakon kojeg ćete biti iscrpljeni.

Napravite vlastiti sustav u kojem ćete ovisno o vašem raspoloženju i motivaciji prilagođavati i sam trening. To mogu biti različiti stupnjevi težine treninga, ili u potpunosti različiti treninzi, ovisno o vašim ciljevima i standardnom programu treninga.

Najteži stupanj treninga provodite kada vam je motivacija visoka, a najniži kada biste najradije ostali doma i ne radili ništa. U takvim situacijama lagana tjelesna aktivnosti kao što su vježbe fleksibilnosti i mobilnosti mogu napraviti puno više za vašu motivaciju za trening idući dan nego da ne napravite ništa.

Možda niste odradili puno, ali svakako će vam i to pomoći ostane u programu i zadržite moment treninga.

Okružnje u kojem vježbate
Nekima od nas je sama pomisao na teretanu dovoljna da spremimo stvari u torbu i odemo na trening. Onima koji više preferiraju treninge raditi kod kuće ponekad će boravak u istoj prostoriji cijelo vrijeme djelovati demotivirajuće. Stoga je ponekad bolja opcija imati namjenski prostor za vježbanje koji će vas motivirati da napravite planirani trening.

Motivirajuće izreke o vježbanju mogu biti odličan način da se pokrene i da se osjećamo motivirano da radimo nešto dobro za svoje tijelo i zdravlje. Vježbanje ima mnoge prednosti, uključujući jačanje tijela i kardiovaskularnog sustava, smanjenje rizika od mnogih bolesti i poboljšanje mentalnog zdravlja i raspoloženja. Ako se osjećate nedostaje vam motivacije za vježbanje, evo nekoliko motivirajućih izreka koje vam mogu pomoći da se zaputite u teretanu ili da održavate svoju redovitu rutinu vježbanja:

– “Vježbajte kao da je vaše tijelo dar od Boga, jer jest.”
– “Vježbanje nije samo o tome da izgledate bolje, nego da se i osjećate bolje.” –
– “Vježbajte da biste živjeli dug i sretan život, ne da biste izgledali dobro u odjeći.”
– “Vježbanje je lijek za mnoge bolesti. Ako vam se ne da vježbati, pogledajte da li ste dovoljno bolesni.”
– “Vježbanje je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje tijelo. Ako ne vježbate, tko će se brinuti za vaše tijelo?”
– “Vježbajte da biste poboljšali svoje tijelo, ne da bi se uklopili u neki standard ljepote.”
– “Nema lošeg vremena za vježbanje. Ako ne možete vježbati van, vježbajte unutra. Ako ne možete vježbati s težinama, vježbajte s vlastitim tijelom.”
Nadamo se da su vam ovih nekoliko motivirajućih izreka pomogle da se osjećate motiviranije za vježbanje i da ćete se zaputiti u teretanu ili početi s vježbanjem u svom domu.

Izvor: websitewell.com

Share this Article
Leave a comment