Kako da ostanete zdravi u vreme pandemije Covid-19

admin
2 Min Read

Svima nam je jasno da je pandemija Covid-19 donela velike promene u našim životima. U ovom trenutku, najbolji način da se zaštitite od virusa je da se pridržavate preporučenih mera zaštite. Međutim, postoji mnogo stvari koje možete da uradite da biste održali svoje zdravlje i dobro raspoloženje tokom ove pandemije.

Prvo, važno je da se pridržavate osnovnih higijenskih pravila. Uvek nosite masku u javnosti, držite fizičku distancu od drugih i često perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinfekciono sredstvo za ruke.

Drugo, pokušajte da se pridržavate zdrave prehrane. Unosite dovoljno svežeg voća i povrća, proteina i zdravih masti u svoju ishranu. Pijte dovoljno vode i izbegavajte prekomerno unošenje slatkiša i brze hrane.

Treće, bavite se redovnom fizičkom aktivnošću. Redovna vežba pomaže da se održi zdrava telesna težina, jača imunitet i poboljšava raspoloženje.

Četvrto, pokušajte da se odmorite i da se opustite. Učestvujte u zabavnim aktivnostima koje vam prijaju, kao što je čitanje knjiga ili gledanje filmova. Uživajte u kvalitetnom vremenu sa porodicom i prijateljima.

I na kraju, pokušajte da se usredsredite na pozitivne stvari. U ovom trenutku, najbolje što možete da uradite je da se nosite sa situacijom na najbolji mogući način. Zato, fokusirajte se na ono što možete da uradite da biste se zaštitili od virusa i da se održite zdravim.

Share this Article
Leave a comment