Home / Zdravlje i Ljepota / Ovo je najotrovnija namirnica na svetu!

Ovo je najotrovnija namirnica na svetu!
Svjetski poznati mediji koji se bave ishranom napravili su haos kada su saopštili koja je najgora namirnica koju možemo da pojedemo! Konzumiraju je milijarde ljudi, i to u abnormalnim količinama…

U pitanju je ČIPS. Mnogi ljudi su uvereni da se čips priprema od krompira, ali kako mediji navode, to je daleko od istine.

U prvoj fazi proizvodnje sastojci poput pirinča, pšenice, kukuruza i krompirnih pahuljica mješaju se kako bi se dobilo tijesto, koje se zatim oblikuje u kalupima, nakon čega se prži u kipućem ulju i prosušuje.

U zadnjoj fazi čipsu se dodaju pojačivači ukusa, koji su sami po sebi toksični. Iako su svi sastojci za smjesu od koje se pravi čips genetski modifikovani, jer su jeftiniji i dostupniji, jedan od najopasnijih sastojaka u čipsu nije dodat u procesu proizvodnje, već je nus-produkt prerade, a to je akrilamid. To je opasna kancerogena supstanca, za koju je odavno poznato da uzrokuje rak kod životinja, a upravo čips ih ima u nenormalnim količinama, daleko od dopuštene mjere.

Do stvaranja akrilamida dolazi kod pripreme hrane koja je bila izložena termičkoj obradi pečenjem i prženjem, zbog čega su posebno prisutni u čipsu jer se nakon pečenja na visokoj temperaturi i isušuju na visokoj temperaturi.

Činjenica je da sva hrana koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 stepeni sadrži ovu kancerogenu supstancu, a nivo ove materije u popularnoj namirnici koja osvaja svijet je daleko iznad dopuštenog.

509
Advertisement

Leave a Reply