Home / Zdravlje i Ljepota / Orašasti plodovi i orasi su superhrana. Ovi plodovi su puni korisnih hranjivih stvari uključujući polinezasićene masti, fenole, vitamin E…

Orašasti plodovi i orasi su superhrana. Ovi plodovi su puni korisnih hranjivih stvari uključujući polinezasićene masti, fenole, vitamin E…
Orašasti plodovi i orasi su superhrana. Ne samo da su puni korisnih hranjivih tvari uključujući polinezasićenih masti, fenoli, vitamin E, i tona antioksidansi, ali oni također mogu imati iznenađujući učinak na cjelokupno zdravlje.

Uključivanjem samo 5 oraha dnevno u svoju svakodnevnu prehranu, možete biti sigurni da žeti neke iznenađujuće zdravstvene prednosti.

Zdravstvene prednosti koje možete dobiti uvođenjem oraha u dnevno konzumiranje:

– smanjuju veličinu struka za više od pola inča
– smanjuju izglede za razvoj bolesti srca
– podržava zdravlje mozga
– niži kolesterol
– povišen broj spermija kod muškaraca
– smanjen rizik od dijabetesa
– prevencija raka
– jače i zdravije kose, kože i noktiju

Postoji više razloga za uključiti orahe u svoju svakodnevnu prehranu, ali kao što možete vidjeti, orah može proizvesti mnoge zadovoljavajući prednosti koje se može svatka namirnica.

Što se događa s vašim tijelom 4 sata nakon što jesti samo 5 oraha?

Učinak konzumiranja oraha je toliko velika da mnogi ljudi imaju zdravstvene prednosti u onoliko malo koliko je samo 4 sata od konzumacije. Orasi tada mogu dostaviti svoje tijelo s asortimanom hranjivim tvarima i vitaminima, a svi su odlučujući za čuvanje organizma puneći tijelo gorivom i do sljedećeg obroka.

Orasi su poznati za stabilizaciju stresa

Antioksidansi u orasima ojačavaju svoje srce i bore se protiv slobodnih radikala koji su poznati za izazivanje bolesti srca.

Omega-3 masne kiseline smanjuju osjećaj depresije i simptome ADHD-a

Organi počnu raditi učinkovitije, dakle spriječava začepljenje arterija i drugih negativnih učinaka na zdravlje.

Ako se konzumira u umjerenim količinama, neće uzrokovati debljanje, ali umjesto toga, podržat će zdravije, regulisati težinu i veličinu struka.

Izvor: pozivitno.info

2,466
Advertisement

Leave a Reply