Home / Zabava / JEZIVI ZABORAVLJENI SEK*UALNI OBIČAJ U NAŠIM KRAJEVIMA

JEZIVI ZABORAVLJENI SEK*UALNI OBIČAJ U NAŠIM KRAJEVIMA
Beogradski Telegraf piše i podsjeća na jedan od najčudnijih sek*ualnih običaja na Balkanu koji je u potpunosti iskorijenjen tek prije 60-70 godina…

Ovaj jezivi običaj zvao se snohačenje i podrazumijevao je sek*ualni odnos između svekra i snahe, koji se javljao zbog sek*ualne nezrelosti ili odsutnosti sina, što je trajalo sve do njegovog punoljetstva.

Snohačenje je navodno naslijeđeno od Južnih Slovena, a tvrdi se da su ga praktikovale  sve klase društva.
– Međutim, ovaj običaj nije se “poštovao” samo u Vranjskom kraju, već i u Pomoravlju, gdje je pravilo bilo da se oženi maloljetni dječak, koji još uvijek nije sposoban za sek*ualne odnose, s odraslom djevojkom. Nažalost, iz ovakvih veza, često se dešavalo da snaha svekru rodi dijete.
Bio je rasprostranjen, kako u selima, tako i u planinskim dijelovima. Snohačenje niko nije smatrao grijehom, pa čak ni mladi muškarci čije su žene spavale s njihovim očevima, jer su i oni ponavljali ovaj običaj kada su odrasli. Ovaj bizaran običaj je pronašao i svoje mjesto u romanu “Nečista krv” Bore Stankovića, gdje se govori o deda Velji koji je sa svim svojim snahama snohačio, a one su ostajale trudne s njim, piše Telegraf.
bhmagazin.org
331
Advertisement

Leave a Reply