Home / Vijesti i Svijet / CIA odgonetnula tajnu analizirajući govor: Konačno otkriveno Titova tajna!

CIA odgonetnula tajnu analizirajući govor: Konačno otkriveno Titova tajna!
Predsjednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito nije bio jugoslovenskog porijekla, navedeno je u dokumentu o fonetskoj analizi jezika kojim je govorio, a koji je nedavno objavljen na stranici američke “Centralne obavještajne agencije – CIA”. U dokumentu, s kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti, konstatuje se da je Tito govorio srpskohrvatski, koji mu je „navodno“ maternji, ali sa „stranim akcentom“.

Jeli_Tito_Jugosloven

 

ISTINA ILI PODMETANJE?

 U opsežnoj analizi eventualnih jezika, koji bi Titu stvarno mogli biti maternji ili pak bliskiji od srpskohrvatskog, navedeni su ruski i poljski. „Samoglasnik ‘i’ isto se izgovara poslje mekih i tvrdih suglasnika u srpskohrvatskom jeziku. Na drugoj strani oni čiji je maternji jezik ruski ili poljski vjerovatno bi obje riječi izgovarali sa umekšanim ‘n’.

To je upravo Titov izgovor srpskohrvatskog jezika i on se najbolje opisuje kao strani akcenat, navodi se u analizi.

Autori dokumenta kažu da bi bilo logično pretpostaviti da je kontroverzni Tito Rus ili Poljak, ali naglašavaju da se njegov identitet samo može pretpostaviti, kao i da sigurno nema „jugoslovensko porijeklo„. Oni konstatuju da upravo Titovo nejugoslovensko porijeklo može da objasni njegovu nepristrasnost i dosljedno tome „uspjeh“ u razriješavanju raznih problema i sukoba etničkih grupa u Jugoslaviji.

Autori analize, koja je rađena na osnovu jednog Titovog govora iz 1977. godine, zaključuju da bi bilo kakvo dalje istraživanje stvarnog i pravog Titovog identiteta služilo samo u akademske svrhe.

infobiber.com

451
Advertisement

Leave a Reply