Home / Showbizz / 30 godine od premijere “Prljavog plesa”: Isplivali prljavi detalji sa snimanja kultnog filma uz kojeg su stasale generacije

30 godine od premijere “Prljavog plesa”: Isplivali prljavi detalji sa snimanja kultnog filma uz kojeg su stasale generacije
Ove godine navršava se 30 godina otkako je snimljen film “Prljavi ples”, uz koji su odrasle generacije.

Upravo zbog velike godišnjice, mnogi bioskopi širom svijeta odlučili su ga ponovno staviti na svoj repertoar, kako bi podsjetile sve na dobra stara vremena i nezaboravni ples Patrika Svejzija (umro prije devet godine)  i njegove Bejbi koju glumi Dženifer Grej.

Ipak, mnogi od obožavaoci ovog filma ne znaju da ovo ostvarenje umalo nije snimljen ovoj glumačkoj postavi, niti znaju neke druge, neobične i zanimljive detalje.

Naime, malo ko zna da Svejzi umalo nije bio angažovan za film, jer je prva želja svih bila da Džonija glumi holivudski glumac Bili Zejn. Iako je, kažu, odlično plesao i pjevao, on i Dženifer Grej jednostavno nisu “kliknuli” i između njih na plesnom podiju nije bilo “žara”. Kada su ga odbili, objasnili su da liku Džonija jednostavno ne odgovara da bude Italijan.

Potom je pozvan i Val Kilmer, ali je on odbio ponudu pa je, na kraju, Džoni postao Irac i odlično ga je odigrao Svejzi. Ekipi filma svidjelo se što je Grejovoj uz njega uvjerljivo izgledala kao 16-godišnjakinja, dok je u pravom životu već tada imala 26 godina. Zanimljivo je i to da se za ulogu Bejbi pripremala i glavni akter serije “Seks i grad” Sara Džesika Parker, ali ni ona nije prošla audiciju.

Kada je riječ o samom filmu, mnoge scene nisu ni postojale u prvom scenariju, ali spontanost se toliko svidjela režiseru da ih je odlučio staviti u film. Tako je scena u kojoj Svejzi i Grejova vježbaju finalni ples te joj on rukom lagano prolazi niz pazuh, od čega ona umire od smijeha, nije bila napisana. Dženifer Grej je toliko škakljiva da se jednostavno nije mogla uozbiljiti i skoncentrisati, a isto je bilo i sa scenom iz plesnog studija gdje se glumica glupira i zavodi Svejzija, koja se odmah svima svidjela i na kraju postala jedna od legendarnih scena.

Budući da je film sniman u oktobru te je već bilo hladno, scene u jezeru nikada nisu snimane izbliza jer je glumcima bilo toliko hladno da su im usne poplavile ponavljajući podizanje, a budući da je već bila jesen te lišće više nije bilo zeleno, morali su ga obojiti.

(Nezavisne)

532
Advertisement

Leave a Reply